Heminredning – inred det lilla rummet smart

Om du har ett litet rum som ska inredas, eller kanske bor i en liten lägenhet, är det viktigt att tänka till innan du inreder. Det finns nämligen mer eller mindre smarta val att göra för att få rummet att kännas större. Valet av möbler är A och O för hur mycket som kommer rymmas i ditt rum.

Multifunktionella möbler

Multifunktionella möbler är din käraste vän för heminredning i det lilla hemmet. En säng med lådor under (eller vid sänggaveln) sparar plats, liksom bord med extraförvaring. Vägghyllor är dessutom väldigt bra i mindre rum. Många gör misstaget att tänka på möblering utifrån golvytan, och missar därför alla möjligheter för inredning som väggar har. Möblera alltså på höjden! En hylla kan passa väldigt bra över en dörr, och även en säng i loftformat sparar mycket plats till annat. Snygga sängkläder kan också bidra till ett ordentligt inredningsmässigt lyft.

Att måla väggarna vita, eller i en annan ljus färg, kommer inte att göra ditt rum större. Däremot kommer rummet att kännas både större och luftigare. Att lura ögat med färg är därför också ett tips. Rummet blir dessutom luftigare om du inte har så många saker framme. Att rensa bland kläder och andra saker är kanske det allra bästa när du har liten yta att röra dig på!

Fjäderlampan – vacker inredningsdetalj

Fjädrar är dekorativa och har under flera århundraden använts för både personlig prydnad och heminredning. Ett föremål i våra hushåll som fungerar utmärkt att kombinera med fjädrar är lampan. Runt omkring på nätet samt i många fysiska inredningsbutiker är det lätt att hitta olika modeller av lampor dekorerade med fjädrar. Vi kan varmt rekommendera en fjäderlampa.

Perfekta för enkla miljöer

Fjäderlampor passar perfekt till lite enklare och mindre dekorerade miljöer, speciellt om du söker en glamorös inre punkt i dekorationen. De bidrar dessutom verkligen till att skapa romantiska sovrum och utrymmen och miljöer där man kan drömma sig bort.

Många modeller och färger

Det finns mängder av olika modeller av fjäderlampor, såsom ljuskronor, taklampor, golvlampor och bordslampor. Dessutom kommer de i ett flertal olika utföranden och stilar. När det gäller färgerna finns det också mycket att välja bland. Även om det vanligaste kanske är att hitta lampor med vita fjädrar går det också att hitta lampor dekorerade med exempelvis svarta eller rosa fjädrar. Det finns även lampor som kombinerar fjädrar i olika färger.

Helt eller delvis täckta

Det finns också olika sätt som fjädrarna kan dekorera lamporna på. De kan till exempel vara helt täckta med fjädrar, vilket ofta leder till att det knappt går att gissa att det under alla dessa fjädrar finns en lampa. Det finns även lampor med enkla och dekorativa detaljer som har täckts med fjädrar.

Tillverka lampan själv

Det är inte så svårt att tillverka en egen fjäderlampa. På nätet finns det ett flertal sajter som tipsar om hur du på egen hand kan tillverka en fantastisk lampa som utstrålar glamour, som du kan hänga i vardagsrummet, sovrummet eller något rum i ditt hem. Det rum du väljer för ändamålet genomgår en stor förändring bara genom att få en ny lampa, oavsett om den placeras på golvet, hängs i taket eller ställs på ett bord.

Copyright © 2015 FR-EAB Bygg - Gelbgjutaregatan 3, Åtvidaberg