Fönsterbyte

Få hjälp med ditt fönsterbyte

Det kan finnas flera skäl till att byta fönster på sitt hus. Genom att byta fönster spar man på miljön och får samtidigt minskade uppvärmningskostnader. Med nya energieffektiva fönster lämnar man sitt bidrag till en bättre miljö och tjänar samtidigt pengar. Fantastiskt eller hur?

Nya energieffektiva fönster innebär också bättre funktion och bättre komfort. Dessutom blir det en rejäla besparingar med upp till 200 kronor per år för varje kvadratmeter fönster som byts ut.

Upp till 35 % av energiförlusterna i en fastighet sker genom fönstren. För en genomsnittsvilla i Mellansverige kan det handla om närmare 3000 kWh energi som man kan spara om äldre tvåglasfönstren byts ut mot fönster med U-värde på 1,2 eller lägre. På så sätt kommer nya fönster på några år att betala sig själva.

Fönstren ger huset identitet

Ett fönster ger ett hus en identitet. Fönstret är en viktig del i husets utseende. Det är därför viktigt att välja rätt fönster till rätt hus.

Att byta fönster bör vara enkelt men i verkligheten är det ganska svårt. Fönsteröppningen måste noggrant mätas och ibland måste den justeras och repareras för att passa det nya fönstret. Det kan vara klokt att anlita fönsterleverantörens specialister för detta arbete. Fönsterleverantören genomför också efterkontroll och lämnar garanti för att fönstren kommer att fungera under många år.

Fönster finns i dag av olika slag. Den klassiskt svenska lösningen är fönster med ramar och spröjsar av trä. Det är en lösning som fortfarande kan bli aktuell för att bevara husets speciella karaktär. Det är ingen dålig lösning. Den är miljövänlig och rätt utförda håller träramade fönster i många år.

Fönster av PVC är i dag mycket vanliga. De är lätta att underhålla och kan utseendemässigt påminna om träramade fönster. Fördelen med aluminiumfönster är att de är näst intill underhållsfria.

Passa på att byta fönsterbänkar

I samband med ett fönsterbyte kan det vara trevligt att skaffa nya fönsterbänkar. Dessa är oftast gjorda i något stenmaterial, men det finns även bänkar av trä.

Copyright © 2015 FR-EAB Bygg - Gelbgjutaregatan 3, Åtvidaberg