Attefallshus

Den 2 juli 2014 blev det möjligt att bygga så kallade Attefallshuset, ett beslut som gör att du kan öka värdet på ditt bostadshus genom att du får bygga till ett extra hus upp till 25 kvadratmeter stort utan bygglov. Det är endast en bygganmälan som krävs. Vi kan idag se att säljannonser för hus är presenterade med att det finns ett tillbyggt Attefallshus och att de hus som har det ligger högre i utgångsbud än de utan i samma bostadsområde. Attefallshuset får vara högst 4 meter högt och får inte stå närmare än 4,5 meter till tomtgränsen. Det finns flera olika typer av grunder du kan välja att bygga till Attefallshus på. Läs vidare så får du veta mer. Du kan även kolla in Höglofthus utbud av Attefallshus.

Vilken grund ska man välja?

Välj grund utifrån vad du tänkt dig använda ditt hus till. En källare innebär att du får extra kvadrat till huset utan att inskränka på de 25 kvadratmetrarna och dessutom ha ett bygglovsfritt hus. Detta kan vara fördelaktigt om du vill använda ett Attefallshus som permanentbostad.

Attefallsgrund

Man har kommit att kalla en gjuten platta för Attefallsgrund, mest troligtvis för att det är den vanligaste man väljer. Det är inte så komplicerat och du kan dessutom anlägga golvvärme på en gång. Det blir bra isolerat och sockeln som huset kommer att vila på blir snygg. Det krävs heller ingen trappa för att komma in i huset.

Krypgrund

Krypgrund är en snygg sockel som gör det möjligt att dra både vatten och avlopp. Det är relativt billigt att anlägga en krypgrund. Man bör välja att använda sig av grundelement som isolerar mot kyla och fukt.

Plintgrund

Den enklaste grunden till ett Attefallshus är plintgrunden. Den är väldigt bra att använda sig av om du bygger på till exempel ett berg eller där det är väldigt stenigt.

Copyright © 2015 FR-EAB Bygg - Gelbgjutaregatan 3, Åtvidaberg