Slipa betonggolv

Slipning av betonggolv kan vara lämpligt att genomföra när golvet inte längre har det utseende och den lyster det hade när det en gång lades. Betong är visserligen ett mycket slitstarkt material men det undgår inte tidens tand. Ett betonggolv som utsätts för intensivt slitage, vare sig det ligger i ett köpcentrum, i en kontorsmiljö eller i en verkstad, blir så småningom slitet.

En annan effekt av långvarigt slitage är att golvet blir mer åtkomligt för damm och smuts; mer svårstädat men också ohälsosamt.

När man bestämmer sig för att slipa betonggolvet bör man göra klart för sig vad målet för slipningen ska vara. Med moderna slipmetoder kan golvet till och med få en ännu bättre yta än när det lades ursprungligen. Det går alltså att förändra ytan på ett positivt sätt.

Vid utförandet av slipningen bör man se till att den pågående verksamheten störs så lite som möjligt. I den mån golvet ligger i en offentlig lokal bör man i största möjliga utsträckning göra arbetet i etapper med avskärmning av de aktuella avsnitten.

Eftersom processen kan vara såväl bullersam som hälsovådlig för oskyddade personer bör man vara säker på att utföraren följer gällande säkerhetsföreskrifter.

Eftervård och skötsel

Efter att ni fått betonggolvet slipat är det viktigt att underhålla och vårda golvytan. Att hålla rent är dessutom bra för arbetsmiljön och hälsan. Har ni stora golvytor kan det vara bra att skaffa en bra sop-eller skurmaskin. Då sopas och skuras golvet snabbt och effektivt. Clean Machine är ett företag som erbjuder skur- och sopmaskiner. Kolla in dem och se om ni hittar en maskin som passar era behov.

Copyright © 2015 FR-EAB Bygg - Gelbgjutaregatan 3, Åtvidaberg